Mary’s Backery

Voorlopig maak ik even geen taarten meer!
Noem het een soort Banket-sabatical.

 

Taarten, cupcakes en andere leuke smuldingen

Het bakken zit al sinds mijn geboorte in mijn bloed. Mijn opa en overgrootvaders (Kok en Van den Berg) waren bakker. Via mijn moeder heb ik dat doorgekregen. Maar… ook het boetseren vind ik bijzonder leuk. Deze twee dingen samengevoegd, komen heerlijk tot expressie in het bakken van taarten en cupcakes met allerlei ornamentjes en figuurtjes erop. Een misschien wat uit de hand gelopen hobby.


Hier is het logo van Mary’s Backery verwerkt in marsepein op een taart (gevuld met banketbakkersroom en kersenjam) voor 9-12 personen.

Hieronder vindt u een link naar Picasaweb waar al mijn taarten (tot nu toe) staan afgebeeld. Hier kunt u alvast voorgenieten en uw eigen taart-ideeën op een rijtje zetten:

Ga naar Mary’s Backery – Taarten 2012

Ga naar Mary’s Backery – Taarten 2013

Ga naar Mary’s Backery – Taarten 2014

Ga naar Mary’s Backery – Taarten 2015

Ik gebruik alleen ingrediënten van banketbakkerskwaliteit. De basis is luchtig biscuitgebak, zonder boter. De taart wordt bekleed met amandel-marsepein of een combi van marsepein en fondant. Verschillende vullingen zijn mogelijk, zoals:

  • banketbakkersroom, vanillecrème en jam naar keuze (aardbei, kers, abrikoos, framboos, vier vruchten);
  • chipolatavulling, vanillecrème en abrikozenjam;
  • citroenkwarktaartvulling, vanillecrème en abrikozenjam;
  • moccavulling;
  • advocaat-roomvulling.

Er kan worden gekozen uit rond of vierkant, bol of plat, stapel of gewoon één laag; eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of het is wel mogelijk, maar verzeker je even met een mailtje/belletje van de uitvoerbaarheid van het gewenste…

Voor vragen bel (0182) 38 76 94 of mail naar marysbackery@gmail.com

 

Smakelijk genieten,

Mariët de Kluijver-Versluijs